Manikyyri

Manikyyrin avulla kyntesi ja kätesi pysyvät aina kauniina ja terveinä ilman ikäviä kynsiongelmia.

Säännöllinen manikyyri on kynsillesi tärkeää että ne pysyvät hyvässä kunnossa eivätkä pääse aiheuttamaan ongelmia, kuten kynsien lohkeilua, liuskoittumista tai haurastumista. Kynsien huonokuntoisuus voi joskus johtua myös raudan, piin tai biotiinin puutteesta.

Manikyyrissä kynnet ja kädet hoidetaan perusteellisesti saaden aikaan vahvat ja terveet kynnet, joita on ilo esitellä ystäville. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kynnet pysyvät terveinä vain niin kauan kuin niitä hoidetaan säännöllisesti.

Perusmanikyyri

Manikyyri aloitetaan poistamalla mahdollinen aiempi lakkaus kynsistä käyttämällä esimerkiksi kynsilakanpoistoainetta. Tämän jälkeen kynnet muotoillaan hiekkapaperiviilan avulla halutun muotoiseksi, mutta kannattaa varoa ettei viilaa kynsien nurkkia liian syvältä, sillä se voi heikentää kynnen rakennetta.

Seuraavaksi pehmitetään kynsinauhat levittämällä niiden päälle ohut kerros kynsinauhavoidetta tai öljyä. Vaikutustehon lisäämiseksi voidaan kädet kääriä lämpimään liinaan. Sitten kädet huuhdellaan lämpimällä vedellä ja kuivataan, että kaikki voide tai öljy lähtee kynsien pinnalta pois.

Lakkaa kynnet aluslakalla ennen värilakan levittämistä. Tämä auttaa suojaamaan kynsiä vahvoilta puhdistusaineilta ja estää kynsilakan väripigmenttejä imeytymästä kynteen. Levitä värilakka huolellisesti kynnen pinnalle. Anna värilakan kuivua ja sen jälkeen lisää vielä toinen kerros.

Voit levittää värilakan päälle vielä läpinäkyvän päällyslakan, joka pidentää lakkauksen kestoa, parantaa kiiltoa ja nopeuttaa värilakan kuivumista. Lopuksi voit vielä hieroa käsiin käsivoidetta.

Ranskalainen manikyyri

Ranskalaisessa manikyyrissä korostetaan värieroa kynnen ja vaaleamman kynnenkärjen välillä. Manikyyrissä käytetyt sävyttävät lakat ja kynnen valkoinen kärkilakka synnyttävät tyylikkään kontrastin hoidettuihin käsiin. Tämä erottaa ranskalaisen manikyyrin tavallisesta manikyyristä.

Ranskalaisen manikyyrin voi suorittaa perusmanikyyri ohjeitten mukaisesti aina kynsien lakkaus vaiheeseen saakka, jonka jälkeen voit edetä seuraavien ohjeitten mukaisesti.

Levitä kynsillesi kerros aluslakkaa, joka voi olla väritöntä, beigen sävyistä tai kynttä kirkastavaa lakkaa joka neutraloi kynnen keltaisuutta ja odota kunnes se kuivuu täydellisesti.

Lakkaa kynnen kärki valkoisella lakalla. Tässä voit käyttää apuna teippiä, joka kiinnitetään kynnen pintaan sopivalle etäisyydelle kynnen kärjestä. Muista irroittaa teippi heti lakkauksen jälkeen ettei valkoinen lakka ehdi kuivua siihen kiinni.

Kun olet lakannut kaikki kynsiesi kärjet, odota että valkoinen lakka kuivuu lähes kokonaan, jonka jälkeen kynsien pinnalle levitetään vielä päällyslakka, joka viimeistelee kynsien kiillon ja suojaa lakkausta kulumiselta. Kun päällyslakka on ehtinyt kuivua, ranskalainen manikyyrisi on valmis.